Cover Image for Juniorer

  Juniorer

  Älta TK är en tennisklubb som är öppen för alla som vill spela tennis. Klubben har som policy att låta så många juniorer som möjligt prova på tennisträning oavsett ålder, spelnivå och målsättning.


  Juniorverksamheten i Älta TK ska präglas av glädjen och gemenskapen i att spela tennis. Inom juniorverksamheten stöttar vi varandra, har kul på banan och eftersträvar en god kamratskap och en välkomnande atmosfär.


  Som junior i Älta TK erbjuds du möjlighet till att utvecklas som tennisspelare utifrån dina egna mål och ambitioner.


  Vi tillämpar Play & Stay! Play & Stay handlar om att introducera tennisen på ett lättsamt och lekfullt sätt. Genom anpassad utrustning och modern pedagogik ska man redan från det första träningstillfället kunna serva, spela och räkna.


  Utöver den ordinarie träningen anordnas varje år dagläger under skolloven, klubbresor inom Sverige och utomlands (Spanien), tränings- och tävlingsläger samt mycket mer.


  För att uppmuntra till spontantennis får alla våra juniorer som tränar i tennisskolan och som är medlemmar i klubben spela gratis på lediga strötider. Juniorerna bokar strötider i bokningssystemet med en speciell kod som fås av tränarna.


  Strötider för juniorer kan endast bokas på plats och först efter det att timmen är påbörjad. Till och med det år barnet fyller 11 år får föräldrarna spela med barnen på juniortider. Från och med det år barnet fyller 12 år gäller spel endast juniorer emellan.


  Klubbens juniorverksamhet är organiserad i följande kategorier:

  Minitennisskola 5-8 år

  Tennisskola 9-18 år (orange, grön och gul boll beroende på spelnivå)


  Vid intresse för minitennisskolan eller tennisskolan mailar ni Daniel på daniel@altatennisklubb.se


  Villkor:

  Medlemsskap är obligatoriskt för våra juniorkurser. Terminen följer skolan. Höstterminen har 15 tillfällen och startar normalt vecka 34. Vårterminen har några fler gånger och startar vecka 2.


  Inställd träning gäller under följande dagar/lov: sportlov (v9), skärtorsdag, långfredag, påskafton, påskdagen, annandag påsk, påsklov, Kristi Himmelsfärdsdag, Sveriges Nationaldag, höstlov (v44) samt under vår tävling Älta Old & Young Cup (nov). Dessutom är det uppehåll för Klubbmästerskapet där datum varierar.


  Vi tillämpar automatisk återanmälan. Detta innebär att du som spelare per automatik är anmäld till kommande termin. Om du vill hoppa av din kurs, gör du en avanmälan.


  Avanmälan inför kommande termin: Elever som tränar i klubbens juniorverksamhet anmäls automatiskt till nästa termin. Om eleven inte vill fortsätta nästa termin behöver detta anmälas till klubben. En skriftlig avanmälan ska göras för tennisskolan senast 1:a juni inför höstterminen och senast 1:a december inför vårterminen. Vid icke registrerad avanmälan debiteras 500 SEK.


  Avanmälan skickas till: daniel@altatennisklubb.se. Om ingen avanmälan gjorts innan respektive termin pågått 1 vecka, debiteras full terminsavgift.


  För information om de olika avgifterna så hänvisar vi till knappen "priser" här under.


  priser

  Kontakt Information

  • Älta idrottsväg 19, 138 33 Älta
  • kansliet@altatennisklubb.se
  • 08-773 46 58
  • 070-620 46 29
  Tränare image